voor cliënten
ouders/verzorgers
voor gemeenten
zorginstellingen

Voor ouders en verzorgers

Rosales Zorg biedt snel tijdelijke maatwerkzorg voor jongeren en jongvolwassenen met een complexe problematiek. Wij brengen de zorg naar de cliënt. Daarbij betrekken wij zo nodig het gezinssysteem, want zeker bij complexe problematiek heeft dit consequenties voor het gezin, of ligt een deel van de oorzaak in het gezinssysteem. Wij kennen geen wachtlijsten.

Wij bekijken samen met de jongvolwassene en ouders/verzorgers welke hulp nodig is en maken een plan van aanpak met de jongere en de regievoerder. In het plan wordt beschreven wat de doelen zijn en wat er nodig is op weg naar een goede duurzame oplossing. Binnen twee weken ligt er een concreet plan van aanpak en hebben wij een beeld van de in te zetten expertise. Daarna schakelen wij betrouwbare, goed opgeleide, ervaren en geregistreerde hulpverleners in; mensen die een klik hebben met de jongere (en eventueel het gezin). Mensen die deskundig zijn, en die zich voor langere tijd aan de jongere willen verbinden.

Een team van deskundige hulpverleners werkt specifiek met de jongvolwassene in zijn/haar unieke situatie tot een goede definitieve oplossing is gevonden.

  • Voor aanvang van de zorg maken onze deskundige hulpverleners een inschatting van de situatie en de benodigde hulp.
  • Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Het maken van de inschatting en het plan duurt maximaal 2 weken. Tegelijkertijd wordt gekeken welke zorgprofessionals vanuit ons grote netwerk een bijdrage kunnen leveren aan het team van hulpverleners.
  • Voor ons is belangrijk dat de aan de jongere gekoppelde hulpverleners een klik hebben met de jongere (en het gezin). Daarnaast moeten zij deskundig zijn, zich voor langere tijd aan de jongere willen verbinden en doelgericht kunnen werken. Immers, in het plan staan doelen geformuleerd richting een duurzame oplossing.
  • Wij kunnen snel op- en afschakelen met inzet van hulpverleners. Als blijkt dat er bijvoorbeeld in verschillende fases van de hulpverlening andere of aanvullende deskundigheid nodig is, dan kunnen wij deze vanuit ons grote netwerk van zorgprofessionals snel bieden.
  • De tijdelijke maatwerkzorg stopt pas als er een goede duurzame oplossing voor de jongere en de situatie is gevonden.
  • Bij de overgang naar een duurzame oplossing zijn gegarandeerde stabiliteit van de zorg, continuïteit en een ‘warme overdracht’ belangrijke uitgangspunten.

Verwijzing
Particulieren, gemeenten en zorgorganisaties kunnen zich aanmelden bij Rosales Zorg.

Financiering
Meer weten over de financiering, klik dan hier.

Contact
U heeft dit gelezen en misschien nog veel vragen. Dan kunt u bellen met 038 – 455 13 16 en vragen naar Jorg Duursma of Annet Verhoeff. Een e-mail sturen kan ook naar info@rosaleszorg.nl.