Even voorstellen: Annet Verhoeff

Annet Verhoeff is sinds 1 januari 2021 algemeen directeur bij Rosales Zorg. 

Annet: “Al heel jong maakte ik de keuze om met jongeren in de knel te gaan werken. Vanuit mijn opvoeding stond centraal dat iedereen uniek en welkom is en dat iedereen iets leuks met zich meebrengt. Maar ook dat niet iedereen het geluk heeft op te groeien in een omgeving die hen versterkt, op wie ze terug kunnen vallen en die hen de gelegenheid geeft zich te ontwikkelen. Ons huis stond dan ook altijd open voor juist deze mensen vanuit de gedachte ‘It takes a village to raise a child’. Datzelfde geldt voor de benadering van cliënten. Ik geloof er oprecht in dat door samen te werken en elkaars kwaliteiten in te zetten, je elkaar en cliënten kunt versterken. 

Als ik kijk naar mijn loopbaan dan heb ik veel verschillende dingen gedaan, maar steeds vanuit mijn passie voor het werk en mijn compassie met cliënten. Het bieden van stabiliteit, continuïteit en ontwikkelingsmogelijkheden voor de cliënt en medewerkers staat daarbij centraal. Overzicht houden en tegelijkertijd bijdragen aan de feitelijke, praktische hulpverlening is toch echt mijn persoonlijke drive. 

Tijdens de opleiding Agogisch Werk begon ik tijdens mijn stage te werken als groepsbegeleider met jeugddelinquenten bij ’t Poortje in Groningen. Ik was amper ouder, en soms nog jonger, dan de cliënten. Vervolgens ben ik bij Jeugdzorg Groningen gaan werken, zowel op de groepen, als bij Families First. Ik was daar werkzaam als groepsleider en later in een leidinggevende rol. Op het moment dat ik voelde dat ik te ver van de praktijk af kwam te staan heb ik een switch gemaakt, zowel qua werk, als privé. Vervolgens heb ik lang bij De Hunnerberg gewerkt als groepsleider, teamcoach en reorganisatiecoach. In die laatste functie begeleidde ik groepsleiders van De Hunnerberg naar ander werk en ontwikkelde een enorm netwerk in de zorg. Op basis daarvan heb ik vervolgens Anetwerk Personeelsdiensten opgezet. Onze visie op zorg en de inzet van personeel draaide steeds om het centraal stellen van de cliënt. In die tijd heb ik Peter Kroek leren kennen en wij delen onze visie op de zorg. Anetwerk groeide groter en groter en weer liep ik er tegenaan dat ik de voeling met de praktische hulpverlening op een gegeven moment miste. Samen met mijn compagnon hebben wij besloten Anetwerk te verkopen en heb ik  de tijd genomen om mij te bezinnen op mijn volgende stap. Ook in mijn persoonlijk leven had ik nodige meegemaakt in de voorgaande periode en dat vroeg ook tijd en ruimte voor reflectie en verwerking. 

Inmiddels had Peter Kroek met Harry Evers Rosales Zorg opgezet; een zorgorganisatie voor laagdrempelige individuele maatwerkzorg voor jongeren met complexe problematiek. Ellis ter Beek heeft als directeur de zorgorganisatie ingericht qua randvoorwaarden, HKZ registratievereisten en het aantrekken van medewerkers met specialistische kennis. Ik neem nu dat stokje als algemeen directeur over in een fase dat Rosales Zorg klaar is om operationeel uitgerold te worden. Wat mij naast de visie op zorg aanspreekt, is het feit dat ik met mijn voeten in de klei kan blijven staan van de feitelijke zorgverlening. We zijn kleinschalig, hanteren korte lijnen naar elkaar en onze opdrachtgevers, en zijn steeds samen op zoek naar de meest effectieve individuele oplossingen. Doelgericht en praktisch, dat zijn kernwoorden die daarbij passen voor mij. En ja, dat past ook prima bij mijn persoonlijkheid.”